Fortsätt till huvudinnehåll

The Wedding Singer

.

Jag sjunger ofta och gärna. (Kolla häroch här!) Lite väl gärna om du frågar min man, för enligt honom är jag aldrig tyst (och det är nog sant...). Lyckligtvis tillhör jag den skara människor vars röst inte bara uppskattas av mig själv i duschen, utan också av andra. Jag vet inte riktigt när jag upptäckte att jag kunde sjunga, det har alltid funnits där.

När jag gick i skolan var jag ständig körmedlem och hängiven luciatärna (Kolla här!). Under gymnasiet fick jag emellanåt solistuppdrag, främst i kyrkan och blev så småningom även sångerska i ett (inte särskilt lyckat) coverband, som jag helst undviker att namnge. Jag fick också spela in några låtar för lokalradion, som spelades titt som tätt. På universitetet anslöt jag mig naturligtvis till studentkören, där jag blev rejält engagerad som styrelsemedlem och stämledare. Till denna sammanslutning tvingade jag också med G, som sjunger bättre än han tror (till skillnad från mig). Man kan till och med tacka min sångröst för att G och jag hittade varandra; vi träffades nämligen genom att jag sökte som sångerska till ett av de band han spelade i.

Allt detta sjungande har naturligtvis varit fantastiskt roligt! Musik är roligt. Och känsligt. Att ställa sig och sjunga framför människor är som att ta sitt hjärta och lägga fram det på ett bord, fullständigt oskyddat, och låta omgivningen ha åsikter om det. Det är nervöst och jobbigt varje gång, men jag älskar det.

Lyckliga jag har också genom åren fått vara med och dela viktiga stunder i några andra människors liv. Min röst har ackompanjerat bröllop, begravningar och dop (och fotbollsmatcher, men det är en annan historia). Jag är så tacksam för detta, för det är ett mycket hedersamt uppdrag att ge toner åt två människor som ger kärlekslöften till varandra eller ett barn som döps in i kristen tro. Jag skickar ett stort och välklingande tack till er som låtit mig fått vara med!

Numera är uppdragen få och därmed så mycket mer efterlängtade. Vi har just avverkat sommarens enda och det känns lite tomt. Det var ett kombinerat bröllop och dop och vackert så det nästan gjorde ont med Vätterns vatten ett steg bort och svanar i bakgrunden. Därför kommer här ett extra tack till T, A och E för att vi fick vara med på er speciella dag! Vilken tur att det inte blev (Varning för dåligt skämt!)"Singing in the rain"!

Att sjunga vid såna här begivenheter är kanske det bästa av allt. Inte nog med att jag (och min medmusikant, oftast G) får dela en speciell stund, jag får också precis lagom uppmärksamhet. Jag (vi) är en viktig del av det som händer, men jag är inte huvudpersonen. Perfekt!

Nu ska jag, så snart jag torkat från hundpromenadens regnväta, krypa till sängs med Jonas Gardell.... i form av han bok Om Gud. Man kan lära sig saker på semestern också, tycker jag.

God kväll!


Kommentarer

Anonym sa…
Nämn för all del inte agenten som fixade gigget...! :-)

/Herr W

P.S. Ni var bra. Helt fantastiskt bra! D.S.

Populära inlägg i den här bloggen

Låta bli

Gör du också så bland? Blir hängande i tanken vid ett ord eller uttryck. Tänker det, smakar det, gång på gång tills det ömsom helt tappar sin betydelse, ömsom blir helt obegripligt, en liten samling bokstäver och ljud bara. Ibland tar de ett sånt varv med mig, orden. Och det blir den omväg som behövs för att jag ska förstå. Tror att det är därför jag tycker så mycket om dem. Orden. En stund den här sommaren tänkte jag på att låta bli. På hur ofta jag inte låtit bli. Hur jag har mixtrat, donat, grejat, pressat, skruvat, puttat, övertalat och krumbuktat för att få livet/mig själv/någon annan/något annat att röra sig i den riktning jag uppfattat som den rätta. Och hur det ganska ofta skavt och skevat och hur jag ändå fortsatte. Det går att streta på ganska länge om en bara tittar åt rätt (fel?) håll. Inte sällan har mitt arbete också handlat om att baxa tingens ordning i andra riktningar än dit de själva vandrat. Kanske går det att kalla mig både envis och tjurskallig till följd av dett

All good things come to an end

. Årets näst sista dag har just börjat och jag sitter i kolmörkt vardagsrum och lyssnar på snusandet från tre sovrum på Rucklets övervåning. Den enda som brydde sig om att jag kom hem var Sigge the Dog, som undrade varför jag luktade retrieverhane (x2) och missnöjt sniffade igenom mig innan han lommade in i sovrummet igen. Jag ska snart lomma efter. Men först vill jag berätta om min dag. Jag har varit på utflykt hela dagen, trots att jag egentligen inte alls har jullov och borde våndas över en urtrist inlämningsuppgift. Jag åkte till ett lämpligt köpcentrum och shoppade loss på mina julklappspresentkort. Några små pärlor lyckades jag rota fram ur reakorgarna, men någon jacka (som var det egentliga syftet med turen) i lagom storlek och färg gick inte att skaka fram. Men familjen T har nu ett Alfapet-spel UTAN nedkladdade bokstavbrickor, en fin gå-bort-present till nyårsvärdparet samt väldigt politiskt korrekta "nyårsfyrverkerier" (som varken smäller, sprakar, skrämmer djur ell

Vi spelar Uno

. Vi har en uppsättning Uno-kort som bröderna T har upptäckt i dagarna. När de lärt sig att man inte bara kunde a) sortera korten i färghögar b) sortera korten i sifferhögar c) sprida ut korten över hela golvet d) kasta korten på varandra, utan också spela med dem, blev förtjusningen stor och nu förgyller vi nästan varje kväll med en liten omgång Uno. Spelet startar med att någon ska blanda. Det blir oftast G eller jag, eftersom erfarenheten säger oss att de flesta korten hamnar på golvet om någon annan blandar. Sedan delas korten ut. Sju till varje spelare. Det finns en risk att någon av de yngre spelarna bryter ihop och gallskriker om de får färre kort, så det gäller att räkna noga. Rättvisa är viktigt. Sedan börjar spelet. V blir oftast arg först. "Titta inte på mina kort!" gastar han tjurigt, med underläppen utskjuten som någon slags stötfångare. Och det spelar ingen roll hur många gånger föräldrarna berättar att det är svårt att inte titta på hans kort när de ligger